DÅ VAR DET SLUT PÅ DET ROLIGA

Perfekt är ordet som beskriver vårt bröllop. Allting var så perfekt och totalt magiskt! Vi älskade allting och alla, det blev just precis som vi ville och till och med lite mer.

Men nu var det slut på det roliga och bröllopet och semestern är över. Imorgon börjar jobbet och alla vardagsrutiner. Dessutom börjar jag ju ett nytt jobb, som vice föreståndare/barnträdgårdslärare på daghem, spännande och nervigt!

Att börja ett nytt jobb är alltid lite jobbigt. Det tar tid att lära känna alla i personalen, lära känna barnen och föräldrarna och lära känna hela huset. Det är därför jag nu vill rota in mig ordentligt i detta hus, nu räcker det med byten. Bara första dagen är över så vet jag att allting kommer vara bra, sen har nervositeten släppt!

Samtidigt som jag har varit på semester så har bloggen också haft semester, men nu är det slut på det också. Känns roligt att vara tillbaka med alla skriverier!

31.07.2016 kl. 20:55

FÖRSTA FJÄRILARNA HAR KOMMIT

Igår var det frissabesök med test sminkning och test frisyr. Jag satt där allt som allt i 3 timmar och 30 minuter, som tur lär det ska gå snabbare på själva dagen!

När jag satt där i stolen och alla frågade mig en massa frågor om hur jag vill ha håret och hur skall sminket vara, då slog det mig att SHIT jag skall faktiskt gifta mig om 3 fucking dagar! Så många gånger som jag lyssnat på inmarcshen och drömt om hur det kommer vara i kyrkan när jag tågar in, hur mycket vi funderat och vridit på hurudana dekorationer det ska vara, så som vi sparat för att få ett vackert bröllop och ÄNTLIGEN är den dagen snart här! Helt otroligt!

När jag satte mig vid mitt bord idag på kontoret och började gå igenom grafiklistor, kände jag hur första fjärilarna kom i magen. Nu börjar det småningom kännas pirrigt. Jag som redan trodde att är jag för fan immun mot nervositet inför bröllopet, men nähej, nu börjar fjärilarna komma. Och jag kan tänka mig att mängden fjärilar mång fördubblas ännu inom dessa tre dagar.

Ganska långt så här kommer det se ut på lördagen på bröllopet. Jag vill ännu ha en likadan fläta på andra sidan också och hårknuten blir ännu lite större. Jag är så himla nöjd, det är precis som jag ville ha det.

28.06.2016 kl. 10:24

NÄR MAN INTE ÄR NERVÖS

Kom hem för en stund sedan med en tung matkass. Nu sitter jag i soffan med en cola och bara tar det lugnt, sköööönt!

Den här midsommaren kommer gå ut på att bara ta det lugnt för nästa vecka kommer vara crazy! Om en vecka är det bröllop och jag gifter mig med min livs största kärlek. Är jag nervös? Nej inte ett dugg. Är jag förväntansfull? JA till hundra miljoner procent! 

Många frågar är du nervös, är du stressad, känns det pirrigt? Och det börjar nästan kännas som att det är något fel på mig för jag är inte alls nervös, inte ett dugg. Jag tänker så här: om man väljer rätt och känner sig säker till hundra procent, då behöver man inte vara nervös. Och ja, jag vet! Man kan inte veta på förväg om man valt rätt, men det är ju lite roligt att tänka så. Just nu känns det som att det här är det rättaste någonsin.

Det känns absolut inte som att mitt liv kommer förändras drastiskt bara för att vi gifter oss, för det kommer det faktiskt inte att göra. Jag upplever inte heller att jag är tvungen att genomgå någonslags identitetskris bara för att mitt namn byts, som många andra tycks tycka. 

Jag gifter mig med Måns och vi kommer bli ett, perfekt! Vad är det att vara nervös för?

23.06.2016 kl. 17:02

MÖHIPPA

På lördagen blev jag överraskad med möhippa! Det var jätteroligt men jag är glad att detta är något man behöver göra endast en gång i sitt liv. Jag var helt slut på söndagen, sov typ halva dagen. Förstås påverkade det ju att jag var sjuk men också att jag inte mera är van vid att vaka och festa natten lång. Det var roligt att shakea loss på dansgolvet!

Här är några grejer jag fick göra:

Brudbingo! 16 olika uppgifter som jag skulle utföra under dagen/kvällen, bland annat lacka naglarna på en främmande man, hjula fem gånger i rad och dricka en shot utan att använda händer. Jag gjorde alla grejer vilket betyder att jag får en gratis middag efter bröllopet, wohoo! Jag fick även ett anteckningsblock dit jag skulle samla äktenskapsråd av främmande människor, kanske den jobbigaste uppgiften på hela möhippan. Finnar är så jävla inåtvända och ospontana!

Vi hade en privatlektion i burlesque. Så jävla roligt! Säkert den roligaste programpunkten, burlesque har förändrat mitt liv helt!

Sist av alla grejer skulle jag sjunga karaoke. Jag blev helt jävligt nervös! Jag älskar att stå i centrum och är van vid att tala/uppträda inför människor men blev ändå så jävla nervös. Efteråt kändes det roligt och jag sjöng karaoke flera gånger den kvällen. Det var första gången i hela mitt liv som jag sjöng karaoke.

Nu är det bara att vänta på själva bröllopet, det kommer bli en så jäkla bra dag!

06.06.2016 kl. 11:37

EXAKT EN MÅNAD TILL BRÖLLOPET

 

02.06.2016 kl. 23:49

IDAG BLIR DET STORA GREJER!

Idag är det veckans bästa dag, alltså fredag! Alla som läser min blogg har säkert redan lärt sig att jag älskar fredgar. Jag hade stress för några bröllopsgrejer men nu är all stress borta och jag kan känna mig lugn igen!

Men idag är ingen vanlig fredag utan idag är det en spännande fredag för vi skall på ringuppköp idag. Vi ska köpa min och Måns vigselringar. Måns har haft redan en förlovningsring men han skall få en ny eftersom den han har nu är en silverring som var billig och inte så hållbar.

Jag har en idé om hurudan vigselring jag skulle villa ha men vi får se vart budgeten räcker. Jag behöver inte ha någon super blingbling ring med stora diamanter, det viktigaste är ju ändå att jag får gifta mig med världens bästa Måns!

Efter ringuppköpet blir det nog säkert bara slapp i soffan för fulla muggar. Jag tänker mig jordgubbar med grädde och något bra på TV, det skulle passa mig fint!

Ha en bra fredag!

27.05.2016 kl. 09:06

NU ÄR DET INTE LÄNGE KVAR

Det är inte länge kvar mera till bröllopet, lite på en månad. Lite stress börjar det vara. Mest stressar jag för tillfället att har vår hindersprövning kommit fram till prästen med posten, men imorgon får vi veta det, sen kan jag andas igen. Så är det ju lite stressigt såklart med klänningen, jag ska ju rymmas i den ännu om en månad.

Igår beställde vi de sista dekorationerna från Juhlacenter. Här är vad vi beställde:

 

Vi kommer ha vita borddukar och så kommer vi ha bordslöpare i salmon färg som är av organza tyg.

 

Vi ska ha godisbuffé så vi beställde olika slags skålar.

 

Rosblad som man kan dekorera bordet med eller sätta lite här och där.

 

Pompoms ska det ju såklart finnas. Jag har en vision om att det skulle vara jättefint att ha många hängande från taket, men det är ganska högt i tak på festplatsen så vi får se vad vi hittar på med våra pompoms.

 

När vi kommer ut från kyrkan skall gästerna kasta ris. Vi beställde ljusröda och guldfärgade organzapåsar till riset.

Mamma har också pysslat allt möjligt till bröllopet, det ska jag visa i ett annat inlägg. Nu börjar vi ha så gott som allt vi behöver till festplatsen. Rosor ska ännu köpas, men det kan vi göra först dagen innan. Så behöver vi också köpa vaser, som tur finns det billiga sådana på Ikea.

Jag tror det här bröllopet blir jättevackert!

25.05.2016 kl. 12:56

JAG VILL MEN JAG ÄR RÄDD

Då är det självklart bröllopsresan jag talar om. Jag verkligen vill resa och dessutom kommer vi båda två behöva det! Men samtidigt är jag så fruktansvärt rädd för det också. Jag är helt enkelt inte färdig att dö ännu! För Måns sa till mig "kan du inte tänka så här, om vi dör så dör vi". Nej, jag kan inte tänka så. Varför skulle vi dö då? Jo, för att som jag tidigare skrivit så är ju terrorhotet stort i sommar, man har ju hotat att göra attack på alla turistmål i Europa. 

Här är i alla fall några alternativ:

Alicante! Vi är båda väldigt sugna på Spanien. Det är så fint och ljuvligt där och dessutom är spanska språket så vackert. Sommaren 2014 var jag med min syster till Alicante. Det var så fint där även om vi bara såg en tusendel av hela staden. Det skulle vara roligt att åka dit pånytt tillsammans med Måns för han kan spanska så då skulle vi kanske få lite bättre service.

Barcelona! Där var jag tillsammans med Ida sommaren 2013. Det var en av de bästa resorna någonsin! Barcelona är en så vacker stad att dit skulle jag gärna åka pånytt. Det skulle vara perfekt kombination av strandsemester och stadssemester. Det skulle passa oss!

Malta! Där har jag aldrig varit och det har inte Måns heller. Vi har talar om Malta som ett definitivt alternativ. Min syster läste i Daily Mail att Malta var ett av de tryggaste länderna att resa till. Så ni förstår säkert att Malta ligger ganska högt uppe på min lista.

Samos! Där var vi med Måns sommaren 2014. Alla grekiska öar är ju nog fantastist fina och romantiska. Men Måns har sagt att Grekland är big no, no. Det ligger så nära Turkiet så dit vill han inte.

Ja, så vem vet vart det bär av sig. Jag skulle nog vara riktigt sugen på Spanien, det är också romantiskt. Men ja, min rädsla är ganska stor. Onödigt stor kanske. Det sägs ju att det blir terrordåd i Finland också ännu i år kanske, så what the hell!

10.05.2016 kl. 11:38

VAD BETYDER ÄKTENSKAP FÖR MIG

Ibland verkar det som att människor förlovar sig på väldigt lätta grunder. Man liksom förlovar sig bara för att förlova sig. Det finns ju faktiskt en mening med en förlovning som i dagens värld kanske känns lite gammaldags.

För mig är det inte ändå gammaldags utan just så som det ska vara. Jag gjorde det väldigt klart för Måns att ifall vi förlovar oss så är det faktiskt att man lovar för varandra att också ta det nästa steget, alltså att gifta sig. Båda var vi eniga om det. Vissa par blir i något slags förlovnings mode och tar sig inte vidare därifrån. Det kanske räcker för vissa, men inte för mig. Det sägs att man skall gifta sig ett år efter att man förlovat sig, den "regeln" tycker inte jag riktigt om. Det är väl mer upp till var och en att bestämma när det sedan passar med bröllop. Men jag tycker att lägger man inte upp någon slags plan eller tidsram så blir risken att man blir i stand by läge. Vi gifter oss nu två år efter vår förlovning och det passar mer än bra, det har ju tagit typ ett år bara att planera själva bröllopet.

Men äktenskapet då, vad betyder det för mig? Förr i tiden var tröskeln mycket högre till att ta skilsmässa. För mina morföräldrars generation så känns det som att skilsmässa inte var ett alternativ. Även om äktenskapet var dåligt så skildes man inte, man hade lovat "tills döden skiljer oss åt". I dagens värld tycker jag att tröskeln i vissa fall kan vara ganska låg till att ta skilsmässa. Många kanske blir i panik eller tycker att genast då ett större problem dyker upp så finns ingen annan utväg än skilsmässa. Mina föräldrar är skilda och i deras fall var nog skilsmässa det enda rätta, så jag säger inte att man skall stanna i ett dåligt äktenskap. Det finns saker som t.ex. otrohet som jag själv inte skulle kunna komma över. Så ja, i vissa fall måste man helt enkelt välja skilsmässan.

Jag vet ju inte ännu hurudant vårt äktenskap kommer bli men jag vill ju tro på att det ska bli "tills döden skiljer oss åt". Går man in för ett äktenskap så gör man det fullt ut. Båda skall göra sitt allt för att äktenskapet skall fungera och att båda skall må bra. Det är vi eniga om. jag och Måns. Jag kan inte se mitt liv med någon annan än Måns så för mig betyder äktenskap att man verkligen är med den andra, i vått och torrt. Då man ingår i ett äktenskap kan man inte mera bara tänka på sig själv, man har en skyldighet att ta hänsyn till den andra på ett helt annat sätt. Äktenskap handlar om att kunna sätta sin partners behov och önskingar framför sina egna. Det är, enligt mig, en helt basic regel i ett parförhållande också, men i ett äktenskap tycker jag att det ska komma ännu tydligare fram. Samtidigt tycker jag absolut inte att man skall glömma sig själva. Det är fortfarande väldigt viktigt att båda två har sina egna liv, egna vänner, egna hobbyn och kan göra saker på egenhand. Lika viktigt som det är att bygga upp sitt äktenskap och tänka i "vi anda". För mig betyder äktenskap att kunna hitta en balans mellan dessa, vi och jag.

Man skall inte gifta sig bara för att gifta sig. Visst, det är jätteroligt med bröllop och allt som ska fixas med det. Men ett äktenskap är ganska mycket mer än ett fint bröllop. Efter bröllopet börjar ett liv tillsammans och man skall orka se på den andra i all evighet. För oss hoppas jag ändå att äktenskapet inte skall på något vis förändra oss. Jag ser inte saken så, det är fortfarande vi två även om vi är gifta. Vårt förhållande kommer hoppeligen enbart bli starkare och bättre med åren. Lika barnsliga, irriterande, roliga och sexiga kommer vi vara, även om vi bestämt oss för att ta ett allvarligt beslut och gifta oss.

Äktenskap betyder väldigt olika för oss alla. För någon kanske det just betyder att få ha ett pampigt bröllop, då ska det få vara så. För mig betyder äktenskap att man bestämmer sig för att bygga upp ett liv tillsammans och värna om varandra, även då när det någon gång blir stormigt.

28.04.2016 kl. 09:08

BRÖLLÅPSTÅRTA OCH REGN

Ja, man blir ju inte glad av att titta ut i alla fall. Regn, regn och mera regn. Det är så kallt så jag har fått återgå till min vinter/höst jacka idag. 

Jag älskar klänningar och äger en hel massa klänningar. Jag har dock inte haft strumpbyxor på länge så jag har inte kunnat ha klänning på mig. Igår köpte jag strumpbyxor så idag kunde jag sätta klänning. Känner mig fin! Jag är en stor konsument av svarta strumpbyxor för dom går alltid sönder i tårna! Nästa jul ska jag kanske önska mig enbart svarta strumpbyxor.

Men det om idag. Tillbaks till bröllopet! Nu har vi igen en sak mindre att sköta. Igår var jag nämligen och beställde vår bröllopstårta. Jag har tidigare kollat lite runt på internet och vi skickade en offerta till två olika bageri i Vallgård. Men de var nog ganska dyra, det blir rätt dyrt när man skall skaffa bröllopstårta för 70 personer. Så vi landade på Fazer och skall nu få en helt egen designad våningstårta. Fyllningen heter Berries n' Champagne, så läggs det på en vit sockermassa och dekoreras med rosor i våra temafärger. Jag tror den kommer bli jättefin! Något i stil med det här blir det:

Det börjar helt vattnas i munnen av att titta på tårtbilder! Det har nog varit roligt att planera detta bröllop. Jag har en stark vision hur jag vill att festplatsen skall dekoreras och jag hoppas att vi också lyckas med det.

Bildern är tagna här

26.04.2016 kl. 10:01

VIGSELMÖTE

Igår, på söndagen, hade vi vårt vigselmöte med prästen. Måns och jag fick först berätta hur vi träffats, varför vi valt just varandra och hur vi ser på äktenskap. Jag tyckte verkligen om diksussionen och det var så roligt att få berätta, jag skulle gärna ha kunnat stanna längre och diskutera ännu mer. 

Efter det gick vi igenom själva vigseln, vilka moment som hör till och hur det i praktiken ska gå till. Vi ska välja bibeltexter och psalmer, vilket vi faktiskt gjorde redan igår kväll. Det är så spännande och roligt!

Vår präst är jättetrevlig vilket känns skönt. Ingen som trugar för mycket kristligt på en utan en kvinna med fötterna starkt på marken. Hon var hjälpsam och det kändes naturligt att kunna berätta saker och ting för henne. Jag tror vår vigsel kommer att bli jättefin.

Efter vigselmötet for vi på lunch till Rosso inne i stan. Vi har inte på länge ätit ute så det kändes så roligt och behövligt. Jag älskar verkligen Måns så mycket och allting känns så himla bra! Gud vilken klisché men det är så sant!

25.04.2016 kl. 13:44

INSPIRATION TILL BRÖLLOPSFRISYREN

Igår var jag hos min frissa och planerade min bröllopsfrisyr. Jag kommer inte ha någon slöja så jag vill att frisyren skall vara stor och mäktig. Frisyen skall bli klassisk, elegant och ha en sådan där royal touch. Eftersom rosor är vårt tema på bröllopet så skall jag också ha rosor i håret. Dessa frisyrer har fungerat som inspiration för mig och min frissa, så det ska bli något i stil med dessa:


Bröllopsfrisyren är ju en av de viktigaste sakerna för bruden så jag kan inte förstå att jag lämnat detta till en av de sista sakerna att sköta. Jag har länge redan tänkt "jo, jag borde nog snart boka tid till frissan", men tiden har bara gått och snart är det bara två månader kvar till bröllopet. Jag har flera gånger sett hemska mardrömmar om att jag glömt beställa tid till frissan och att ingen kan laga mitt hår och därför kommer jag sent till kyrkan. Så nu är det skönt att det är fixat.

Eftersom jag nu har kort hår och vill ha en maffig frisyr så kommer jag ta extensions. Jag är jätte excited av det! Då jag gick i 8:an hade jag extensions och tyckte mitt hår var jättefint då! Jag kommer även lämna mina extensions i håret efter bröllopet så min frissa skall beställa extensions av bättre kvalité så att de ska slita håret så lite som möjligt. Jag ska ta 40cm extensions och jag kan inte vänta på att få långt och tjockt hår! Jag kommer kunna laga en massa ljuvliga frisyrer sen. Visst kostar det ju mycket pengar, men det kommer vara så värt det. En gång i livet ska man ju få ha en prinsessdag, det ska bli så ljuvligt! Jag ska även sminkas hos min frissa, jag vill ha en professionell som sminkar mig så att sminket blir bra och håller hela dagen.

Jag köpte ju min brudklänning redan innan jul och fick den i slutet av februari. Det är ju pirriga tider nu så att den går på mig ännu om två månader. Jag förvarar bröllopsklänningen hos min syster för Måns ska inte få se den förrän jag kommer gåendes i kyrkan. Igår var jag hos min syster så vi passade på och prova klänningen och HUH den gick ännu på mig! Jag var lite nervös! Nu får inget hända på två månader, varken uppåt eller neråt.

23.04.2016 kl. 20:33

3 MÅNADER TILL BRÖLLOP

Eftersom det idag är första april, betyder det att det är tre månader och en dag kvar till vårt bröllop! Jag minns då jag förra sommaren bokade kyrkan och festlokalen, det kändes sååååå långt bort då. Men tiden har ju farit snabbt, det brukar den dock ju alltid göra. Men nu är det inte mera så jättelänge kvar!

Jag har egentligen ingen stress alls för bröllopet för vi har varit i god tid med allting så alla förberedelser är under kontroll. Dekorationer har vi inte ännu rikigt skaffat, förutom platskort och candy boxes åt gästerna.

Bilderna tagna från Juhlacenters sida

Dessa söta candy boxes har vi redan beställt. Jag tycker dom är supersöta! Inuti ska vi sätta något väldigt finskt godis. Måns är ju alltså från Sverige man har rötter i Finland, så det här med att lyfta fram Finland och finska saker är speciellt viktigt för honom.

Bilden tagen från Juhlacenters sida

Pompoms är ju väldigt trendigt nu och har sett flera bilder från bröllop där man dekorerat med pompoms. Jag tycker pompoms är rätt fina så vi ska ju självklart också ha sådana. Desssutom råkade jag hitta på Juhlacenters sida pompoms precis i våra temafärger så det blir ju perfekt! Dessa står på inskaffnings listan.

01.04.2016 kl. 14:21

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar