Jag

ATT LEVA MED MIGRÄN

18.05.2016 kl. 12:04

Då jag var tonåring och gick i högstadiet fick jag diagnos på att jag hade en svår migrän. Under den tiden hade jag migrän nästan en gång veckan, kunde också vara flera gånger i veckan. Mina migränanfall var väldigt hemska. Kunde bara ligga i ett mörkt rum, helt stilla. Ibland spydde jag också för att smärtan var så otäck. Anfallen kunde i värsta fall räcka flera dagar och när migränen sedan hade gått över, kändes följande dag ännu konstig. Jag var helt slut i kroppen för att det hade varit en sådan ansträngning för kroppen att ha migrän.

Läkaren kom till den slutsatsen att migränen berodde på stress. Olyckligt för mig som är en människa som stressar av minsta lilla grej. Man trodde att situationen kunde bli värre i gymnasiet p.g.a. mer press men så blev det inte. Sakta men säkert började jag ha färre migränanfall och jag tror att i mitten av gymnasiet så hade jag inte mera recept på migränmedicin.

Även om jag inte mera har migrän varje vecka så har den nog ändå inte försvunnit helt och hållet. Nu när jag får migrän så är den rejäl och smärtan är något av det hemskaste. Idag kan jag också mycket bättre koppla migränen med tydlig stress. Är det något jobbigt eller stressigt på jobbet som jag stressar över så får jag garanterat migrän. I tonåren var inte kopplingen lika tydlig utan migränen kom lite när som helst hur som helst.

De tre senaste dagarna har jag haft en jävlig migrän. Det började på söndagkväll och slutade änltigen igår på kvällen. Idag är min nacke och axlar stäla som bara vad av all ansträngning som kroppen utsatts för. Och jag vet klart och tydligt vad min migrän berodde på den här gången. Migrän är något av det jobbigaste som finns. Som tur har jag ändå migrän mycket mer sällan idag. Dock kan det finnas perioder då jag får oftare migrän, just om det är något mer stressigt på gång. Det är oftast jobbsaker som ger sådan stress att jag får migrän. Nu i senare tid har jag också märkt att jag kan få migrän precis innan min mens börjar, det lär ju ska vara en ganska "normal" grej för sådana med migrän. 

Men jag är glad att dessa anfall inte kommer så ofta, för att ha migrän i tre dagar är redan nästan ett helvete. Har inte hemma kunnat göra något annat än ligga i sängen eller soffan. Jobb klarar jag av men när man sedan kommer hem med migrän så ger kroppen bara upp. Nu hoppas jag att mirgänen igen hålls borta ett tag!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer