Jag

EGENTLIGEN ÄR DET SKÖNT ATT INTE MERA VARA NYKÄR

19.05.2016 kl. 14:19

Jag var väldigt länge nykär, mycket längre än vad Måns var. Jag tror Måns slutade vara nykär redan efter ett halvt år, typiskt. Jag kommer ihåg när jag en gång frågade om han fortfarande var nykär och han tvekade med svaret, det kändes helt hemskt. Då var jag rädd att han inte alls mera var kär!

Men nu så här efter att ha varit i ett långt förhållande så kan jag medge att det egentligen i vissa fall kan vara helt skönt att inte mera vara nykär. Det är inte alls hemskt att säga så och det betyder inte alls att jag inte skulle vara kär i min världens bästa Måns. Det betyder bara det att vi har nått ett skede där vi är på väldigt stabil grund, Vi behöver inte mera fejka och dra magen in hela tiden och hålla alla pruttar. Jag vet att Måns älskar mig mest av allt även om jag pruttar, rapar och låter magen hänga ut över trosorna. Jag är fin i hans ögon ändå!

Första julen som vi var ett par var extremt jobbig för mig. Herregud jag trodde jag skulle dö! Jag åkte innan jul till Sverige med Måns för att träffa hans familj. Det var ju pirrigt för inte hade jag förrut gjort något sådant. Men det värsta var ännu framför. Måns skulle fira jul i Sverige och jag skulle fira jul i Finland. Vilken mardröm! Jag åkte hem till Finland någon dag innan jul och jag kommer ihåg allting så klart och tydligt. Måns skjutsade mig till flygfältet och jag började gråta redan i bilen. En av de hemskaste sakerna jag varit med om var när vi skulle ta farväl på flygfältet. Herregud jag var säker på att mitt liv skulle ta slut och att vi aldrig mera skulle ses. Tårarna bara forsade och jag var så ledsen! Jag låste mig på toaletten i 10 minuter för att gråta ut det mesta, men inte hjälpte det ju något. Jag grät varje dag! Precis innan nyår fick Måns tillräckligt och bokade sin biljett hem till Finland. Meningen var väl att han skulle fira nyår också i Sverige men det blev inte rikigt så p.g.a. alla mina tårar. Sorry for that! Efter den där julen sa jag till Måns att jag vill aldrig, aldrig, aldrig mera ta farväl så där på flygfältet. Och det har vi heller inte gjort och kommer för den delen aldrig heller att göra även om vi inte är nykära mera.

Imorgon åker Måns till Sverige, utan mig. Jag känner mig väldigt lugn och inga tårar kommer jag att fälla. Nu har jag viktigare saker att tänka på än att vara ledsen. Viktigare saker som t.ex. ligga i soffan och kolla på de program som jag vill, ha hela sängen för mig själv utan att behöva klämmas i ett hörn och lyssna på Måns snarkande. Men självklart när Måns sen igen kommer hem går jag mer än gärna tibaks till att kolla på de program Måns vill och lyssna på hans snarkande samtidigt som han klämmer mig fast i sängkanten. För ett par veckoslut sedan var Måns i Tammerfors utan mig och inte fällde jag några tårar då heller. Jag har slutat fälla tårar för att jag saknar honom så mycket. Självklart saknar jag min kokosboll, men på ett mycket mer mänskligt plan, inte som om det var slutet på mitt liv! Och det är kanske just det här som är det skönaste med att inte vara nykär mera, jag kan vara ifrån Måns utan att hela min värld rasar.

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Kära barn, vi ska ju ha så mycket kul under veckoslutet. Glöm inte din familj ❤
Mamma19.05.16 kl. 22:39

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer