Jag

ETT STEG I TAGET

14.06.2016 kl. 15:42

Om jag skulle få bestämma skulle jag helst villa ha ett barn just precis nu. Om jag skulle få bestämma så skulle vi köpa lägenhet just precis nu, och ifall jag skulle få bestämma skulle jag redan vara magister även om mina studier inte ännu ens har börjat.

Så där är det oftast med saker och ting, jag vill att allting skall ske just precis nu på direkten. Jag hatar att måsta vänta! Jag har väldigt svårt med att ta ett steg i taget, och just ett steg i taget är hur livet oftast går.

Jag har en så enorm babyfeber att det vissa dagar känns som att jag inte bara mera klarar av det. Jag är riktigt, riktigt medveten om hur stor förändring det är när man får barn och jag är mer än redo för det. Det är nästan som om min kropp bara skriker efter att få gå igenom det, att skapa ett mirakel. Men just nu är det inte läge för det. Men när är det egentligen läge för att skaffa barn? Aldrig. Man kan alltid hitta på en massa orsaker till varför det inte är ett bra läge. Men jag ska försöka göra mitt bästa att vänta ännu med att bilda familj. Ett steg i taget.

Tyvärr så är jag ju ingen miljonär så en lägenhet kan jag inte köpa på direkten, hur mycket jag än skulle villa det. Vi håller på och sparar och har redan under ett års tid fått ihop en fin summa, bara två år kvar att spara, sen kan vi köpa. Här måste man tänka långsiktigt, vi är på god väg redan. Ett steg i taget.

Magister i pedagogik kan jag inte heller bli på direkten. På hösten börjar mina studier och jag är så stolt, glad och ivrig över det. Jag är ett steg närmare min dröm. Om allting går som det ska, är jag magister efter två år. Ett steg i taget.

Jag älskar att planera och drömma om hur det kommer någon dag kanske att vara. Men tyvärr är jag inte så bra på det där väntandet. Väntandet som kanske är det viktigaste, själva processen. Det är bra att ha drömmar och planera vart åt man i livet vill sträva. Man kan ha en plan men man skall inte planera sönder sitt liv, för oftast går det inte som planerat. Men en vägledande plan tycker jag att man skall ha. Men då den vägledande planen är så tydlig för en och man vet exakt vartåt man i livet vill, då kan det vara svårt att orka vänta. Jag måste bara tänka, ett steg i taget.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer