FÅR MAN VARA KURVIG ALL THE WAY?

15.06.2016 kl. 14:45

Jag har stora bröst, en enorm rumpa och en simring på min mage. Jag är inte jättetjock men jag är definitivt inte smal. Jag är kurvig och har en väldigt kvinnlig form. För det mesta tycker jag om min kropp men det kommer dagar då jag känner mig ful. Sådana dagar kommer till alla någon gång tror jag.

Jag har alltid varit kurvig, kanske inte alltid så här kurvig som jag är just nu, men jag har aldrig varit pinnsmal. Mina bröst utvecklades tidigt och min rumpa har alltid varit störst bland mina kompisar. Idag, som 23-åring, har jag sakta men säkert börjat acceptera mig så som jag är. Det är fint att vara kvinnlig och ha kurvor, varför borde jag skämmas över det?

Under de senaste kanske 1-2 åren har man börjat se mer och mer kurviga kvinnor på sociala medier. Kvinnor försöker göra sitt bästa för att bli accepterade så som de är. Världen är tuff, väldigt elak oftast. Skönhetsidelan är stenhårda och jag har aldrig upplevt att jag nått de skönhetsideal som finns i samhället. Speciellt på senaste tiden tycker jag att det kommit fram mycket på sociala medier "du är bra som du är", "visa dina former, var en kvinna, skäms inte över dina kurvor, det här är jag påriktigt" osv osv. Och det har fått mig att tänka på ifall man får vara kurvig all the way påriktigt, eller förväntas det av dig att du ändå i något skede skall banta och uppnå de skönhetsideal som är mer lik normen?

Tänk till exempel på de kändisar som gått ut med att vara kurviga och stolta över det, den där artisten som står för alla oss kurviga kvinnor. Vad händer till dessa kurviga kändisar? Är dom kurviga all the way? Tänk på till exempel Adele, hon kom ut som "lite större" och hon var just en sådan som skulle vara en kurvig kvinna och stå för det, men i slutändan började hon banta och gick på atkins diet. Varför? Jo, antagligen för att pressen blir så stor så man orkar inte. Det är bara enklare att låta samhället dra sig med i dess normer. Så här är det med en massa andra kvinnor också.

Det känns som att man egentligen inte får vara kurvig all the way. Det är trend nu att vara kurvig och vara stolt över sin kropp, även om man inte är den smalaste kvinnan. Men på något vrickat sätt förväntas man ändå uppnå det där skönhetsidelat någon gång. När man äntligen blivit du med sig själv och sina kurvor så skall man sen börja med stenhård träning och strikt diet för att bli smal och  kan du vara nöjd med dig själv påriktigt.

Nu menar jag absolut inte att man skall vara ohälsosam, överviktig och inte träna. Utan jag menar att man ska få vara kurvig. Man kan faktiskt vara hälsosam, träna mycket och ändå vara kurvig. Alla är bara inte smala, så är det. Jag själv skulle t.ex. bra kunna gå ner några kilon, men jag skulle fortfarande ändå inte vara smal utan kurvig. Och jag tycker att alla vi kurviga kvinnor skall få vara det utan att man skall känna en press på att man pårikigt duger sen först när man är smal.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Jag förstår precis hur du menar! Är precis som du, aldrig varit direkt pinnsmal men inte skulle jag se mig som direkt överviktig heller med mina bröst och min rumpa (även om modellsmala tjejer får mig att känna mig så)

Men känns ändå ibland som att "jo du är jättefin i dina kurvor nu, men nu försöker du väl bli smalare". Typ så. Och att kurviga tjejer blir uppmålade som värsta plus sizen, kanske jag har förstått fel men tycker ändå att det finns en skillnand mellan kurvig och överviktig?

Hittade din blogg via Finlandssvenska bloggare, så bra du skriver! :)
Jennifer15.06.16 kl. 18:54
Tack :) Jag tycker också att det abslout finns en skillnad mellan kurvig och överviktig. Men det gör mig riktigt förbannad att t.ex. plus size modeller egentligen är helt normala kvinnor med normalvikt. Förstår heller inte varför plus size sidan i klädbutikerna skall behöva vara plus size, det är kläder för normala kvinnor oftast! Men skönt och höra att någon annan förstår mig :)
17.06.16 09:25
du skriver jätteintressanta inlägg!
Danielas Dagbok16.06.16 kl. 16:32
Oj tack så mycket, blev så glad av din kommentar :)
17.06.16 09:25

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer