Jag

LIVING BY THE BOOK

17.06.2016 kl. 10:38

Living by the book är typ att skaffa sig en bra utbildning, gifta sig, köpa villa, köpa en volvo, skaffa två barn (en flicka och en pojke), skaffa en hund och ha ett sommarhus. Man har planerat allting väl, man har gjort allting just precis by the book.

Jag tycker egentligen inte om normer utan försöker att göra tvärtom alltid då jag bara kan. Har aldrig rikitgt varit en sådan som gott med massan. Jag har alltid valt min egen väg och hoppats att den vägen kommer ge mig lycka. Living by the book kan vara tryggt och bra, men lite kryddor behöver man nog i livet.

Innan jag träffade Måns var jag inte säker på om jag överhuvudtaget ville gifta mig någonsin. Det kändes som om det inte finns någon passlig man för mig som jag kunde tänka mig att leva med. Innan jag träffade Måns funderade jag nog aldrig på att skall man köpa lägenhet, radhus eller villa. Sådant där idylliskt familjeliv var nog inget för mig.

Men så kom Måns med i bilden, jag blev kär och plötsligt förändrades allting. Om två veckor gifter jag mig och vi håller på och sparar till en egen lägenhet. Plötsligt känns just det där idylliska familjelivet som att det är just det jag vill! Ibland känns det skrämmande hur mycket liknelser mitt liv har med ett Living by the book liv. Jag skulle ju vara den som absolut inte skulle leva så!? Jag har en universitetsutbildning och ska nu börja läsa till magister, vi ska gifta oss och om några år kan vi köpa lägenhet. Självklart önskar vi också att vi någon dag får barn.

Det är kanske en del av att bli vuxen, man mognar och börjar prioriterar andra saker. Som yngre tänker man kanske mer naivt att ”jag kommer aldirig göra så där och jag vill aldrig att mitt liv ska bli så där”.  Det är kanske helt naturligt att när man hittar sin kärlek så börjar man också drömma om ett familjeliv. Men jag skall ändå göra mitt bästa att livet inte blir allt för idylliskt, för jag vill inte göra så som alla andra. Därför kanske jag blir en karriärsmamma och Måns är den som stannar längre hemma med barnen och de får en hippieuppfostran. Why not?

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer