Jag

10 SAKER JAG ÄLSKAR

07.08.2016 kl. 20:55

Idag berättar jag om 10 saker som jag verkligen ÄLSKAR, var så goda!

 

1. VECKOSLUT - Veckoslut toppar listan alla dagar i veckan helt hundra procent. Jag uppskattar verkligen veckoslut och är så tacksam att jag har arbete där jag är ledig varje veckoslut. Att få vara ledig två dagar i veckan varje vecka är SÅ lyxigt, det känns allvarligt nästan som en extra tusenlapp i plånboken. Fredagkväll efter jobbet är den skönaste känslan för då har man allt ännu framför sig, helt underbart! Idag är det söndag och jag måst säga att det känns så fantastiskt att inte behöva ha söndagsångest för att man skall på jobb imorgon!

2. COCA-COLA - Eller cokis som vi finlandssvenskar säger. Cokis är min onda vana, min vana jag haft så länge jag kan minnas. Det är bara SÅ gott! Synd att det är skadligt för hälsan för cokis tycks jag aldrig bli trött på. Cokis är mitt vin, min öl, mitt vatten, min mjölk, yeah you got the point. Det bästa är cokis i vinglas med citron i, ay caramba!

3. BRUNCH - På senaste tiden har jag och Måns blivit lite av mästare på brunchar och vi har redan testat en och annan brunch här i Helsingfors. Det är så ljuvligt att sitta tillsammans med sin kära i lugn och ro och bara lappa mat på tallriken i mängder.

4. SEX AND THE CITY - Det är kanske den bästa serien någonsin! Har kollat alla säsonger och episoder säkert tusen gånger men kan aldrig få nog, jag kan bara titta om och om igen i timmar på den serien. Filmerna är också SÅ bra och dom kan jag också kolla på fast hur många gånger. Senast idag kollade jag på den första filmen. Något av det skönaste är att ligga i soffan och sätta på en säsong och bara kolla episod efter episod, tala om världens bästa avslappning!

5. SHOPPA - Shopping är ju nästan som mitt hobby. Jag verkligen ÄLSKAR kläder. Helt sjukt hur glad man kan bli av nya kläder. Samtidigt som jag försöker minska på mina konsumtionsvanor och vill bli av med onödiga utgifter, så är shopping något jag aldrig kommer att kunna lämna helt och hållet. Att nätshoppa på H&M är min favorit och min bravur. I säkert ett halv års tid har jag kollat igenom H&Ms nätshop innan jag lägger mig (har deras app ofc) och jag har märkt att jag känner till massor av plagg ute i folkmängden som är H&M, tala om att jag verkligen kan deras kollektioner.

6. PASTA - Pastarätter är aldrig fel och det slinker ner alltid. Tagliatelle är min favorit!

7. McDonald's - Tyvärr igen en dålig och ohälsosam vana men GUD VAD GOTT det är!! Jag tänker inte ljuga, frågar någon om vi skall gå på donkken så svarar jag nog JA! Chicken nuggets är min favorit. Och JA, jag vet och har sett alla världens dokumenter om hur maten är där but I can't help it! Något gör dom ju rätt helt klart när människor går dit hela tiden. Jag har också jobbat 2 år på donkken, det var mina två värsta år i hela mitt liv!

8. ORDNING OCH REDA - Det ska vara snyggt och prydligt runt omkring mig, annars har jag svårt att vara. Alla saker har sin egen plats dit sakerna hör. På kvällen kan jag gå omkring och plocka upp saker och sätta dem på rätt plats, annars kan jag inte gå och lägga mig. Och ja, det är viktigt att mattan på golvet ligger till rätt och precis på centimetern!

9. SVERIGE - Ja, vad annat kan jag säga än att jag ÄLSKAR Sverige? Varje gång jag lämnar Sverige svider det i hjärtat och jag får en sådan himla saknad. Kan inte riktigt förklara varför jag älskar Sverige men jag gör det, det är bara så ljuvligt där.

10. MIG SJÄLV - Imellan brukar jag säga på lek, "om ingen annan älskar mig så måste jag ju älska mig själv". Man kan inte älska någon annan om man inte älskar sig själv. Jag är en unik person och själv tycker jag att jag är rätt så bra, rolig för det mesta, mycket modig och jag bjuder gärna på mig själv.

Lördagens brunch på Ekberg. Det var gott men ganska trångt.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Jag håller speciellt med om pasta
Marias Memoarer07.08.16 kl. 23:23

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer