Jag

ATT BYTA NAMN

14.08.2016 kl. 20:58

Jag satt just och skickade en massa arbets mejl då jag plötsligt märkte att alla mejlen var signerade med mitt flicknamn. Jag har ju bytt namn, J.W finns inte längre utan numera är jag J.K. 

För mig var det en självklarhet att jag skulle ta Måns efternamn, jag tror att vi inte ens någonsin diskuterade saken utan det var bara så. På det sättet är jag lite gammaldags att jag tycker att kvinnan skall ta mannens namn. Förstår inte t.ex. varför man skulle behålla enbart sitt flicknamn så att båda skulle ha olika efternamn. Ett gemensamt efternamn tyder ju på att man är familj, symboliskt men jag tycker att det har ett stort värde. 

Efter bröllopsresan var jag genast och fixade nytt pass och jag måste nog säga att namnbytet kändes officiellt först då när det stog på passet, då var det for real. 

Namnbytet har dock inte varit någon desto större grej för mig. Det fanns dom som sa åt mig att man får identitetskris då man byter namn men jag har nog inte fått det. Känner mig nog fortfarande som Jeanette även om efternamnet har bytts. Känns enbart naturligt.

En bild från lördagens kräftskiva hos mamma.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Kommer ihåg ännu i högstadiet att vi med flickorna kunde leka med tanken hur en söt killes efternamn skulle passa till vårt förnamn. Nu "några" år senare har jag ändå börjat ifrågasätta alla små "självklarheter" och kommit fram till att jag nog inte skulle byta efternamn eftersom jag är så bekväm i mitt eget men att min kille nog skulle få ta mitt om han så ville (om vi överhuvudtaget skulle gifta oss). Större problem skulle det bli med barn då jag inte så där bara skulle gå med på att ge hans efternamn till dem, lika mycket mina barn är det ju... Men tycker ändå att alla ska göra det som det känns rätt för dem.
Anna15.08.16 kl. 11:09
Har alttid själv tänkt, att skulle byta namn när jag gifter mig. Men nu när jag har blivit äldre, varit i förhållande över 5 år, så har jag börja tänka annorlunda. Mitt efternamn e skyddat, så ingen kan ta det efternamnet utan att gifta sig, eller bli född till det. Men det har min sambo också, ett skyddat efternamn. Det kommer att bli svåra val i framtiden
Matilda22.10.16 kl. 04:06

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer