Jag

5 ORSAKER VARFÖR JAG ÄLSKAR BARNTRÄDGÅRDSLÄRARYRKET

30.08.2016 kl. 18:03

1. Meningsfullt - Att arbeta som barnträdgårdslärare känns verkligen meningsfullt. Detta samhälle skulle t.ex. inte kunna fungera jämställt om inte det fanns daghem dit föräldarna skulle kunna föra sina barn. Dessutom känns det bra att konkret kunna hjälpa barnen och hjälpa dem växa och utvecklas.

2. Kreativt - Detta arbete är verkligen kreativt. Och med kreativt menar jag inte enbart att man får skapa tillsammans med barnen. Det krävs även kreativitet för att få verksamheten att fungera. Hur ska man locka ointresserade barn att leka och röra på sig, hur får man gruppen att fungera så att alla hittar sin plats, hur tar man i beaktan det enskilda barnet då det finns 23 andra och så vidare. Bara några saker att nämna.

3. Roligt - Framför allt är det ju roligt! Även om rutinerna är de samma, så ser varje dag annorlunda ut. Man vet aldrig vad som väntar en. Med barnen får man göra så mycket allt möjligt.

4. Människonära - Ja, på daghem arbetar man ju både med barn, familjer och personal. Jag tycker om att arbeta med människor så inom dagvården mättas nog det behovet.

5. Pedagogik - Pedagogik är min passion och som barnträdgårdslärare får jag arbeta med pedagogik på ett mångsidigt sätt. Varje barn har sina behov, sina styrkor och svagheter och min uppgift som barnträdgårdslärare är att hitta den rätta pedagogiken för alla.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer