FLICKFORSKNINGEN SÅ HÄR LÅNGT

05.10.2016 kl. 21:50

Jag har ganska fullt upp i mitt liv kan man säga. Två jobb och studier. Ordet liv existerar egentligen inte för tillfället i min värld, liv så som i fritid och roliga saker. Nog för att studierna och jobb är roligt, men ni kanske förstår vad jag menar.

En kurs som jag går nu handlar om flickforskning, kursen heter Från flätor till flickmakt. I och med mitt yrke som barnträdgårdslärare är jag väldigt intresserad av genus. Men som en stark kvinna och en kvinna som vill satsa på en egen karriär och som en kvinna som har svårt med normer och stereotypi, är jag väldigt intresserad just också av flickforskningen.

Här är mina tankar om flickforskningen hittills. Mina tankar baserar sig på lästa texter, det kanske ni bör veta eftersom jag hänvisar till "texter".

______________________________________________

Det som jag fäste min uppmärksamhet mest vid var just flickans osynliget genom tiderna. Jag tycker att tankesättet att flickan inte var tillräckligt "intressant" att forska är förnedrande och kränkande. Men kränkning av flickor är vi ju så vana vid i detta samhälle, tyvärr.

Då det forskas och diskuteras kring flickans sexualitet ur ett samhälleligt och ett politiskt perspektiv lyftes det ofta fram feminism och lesbiska kvinnor. Som om det betydde att flickans/kvinnans sexualitet enbart betyder att man antingen är heterosexuell eller lesbisk. Är man feminist förknippas det ofta också med att man då "måste" vara lesbisk.

Ett annat perspektiv som också ofta lyfts fram om kvinnan är moderskapet. Kvinnan skall vara den goda mamman som tar hand om barnen, hushållet o.s.v. Kvinnan anses ska ha det moderliga i sig och klara av det som om det vore något medfött, som om kvinnan är så hjälplös att hon inget annat kan än att ta hand om barn. Kvinnor som vill vara mammor men också ha en karriär anses vara egoistiska och saknar moderskärlek. Ska det vara verkligen så i detta också, antingen eller, än en gång.

Även om flickforskningen gjorde sitt stora genombrott så sent som på 90-talet är det ju ändå vissa saker som går sakta men säkert framåt. Vi har ju ändå starka kvinnor i samhället och världen som trots mycket motstånd lyckats och nått framgång. Finland har ju haft en kvinnlig president Tarja Halonen, andra framgångsrika kvinnor i världen är ju t.ex. Oprah Winfrey, Angela Merkel, Hillary Clinton, bara för att nämna några kända namn. Det som jag tycker att vore intressant är att ta reda på ifall det ligger något gemensamt bland starka, framgångsrika kvinnor. Är det så att bara "en viss sorts" kvinnor har vad det krävs för att få sin röst hörd och bli tagen på allvar, och vad är i så fall dessa faktorer/personlighetsdrag som behövs?

Den flickan som texterna lyfter fram är just en stereotypsik flicka. En flicka som är hjälplös och behöver en hjälte. Flickan är = Spice Girls, hjärtesorg, tonårsgraviditet, rosa älskande, hästtjej. Var är i så fall mångfaldet som diskuteras?

______________________________________________

Vad väcker detta för tankar hos dig?

 

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com
THERESA14.03.17 kl. 10:07
Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com
THERESA14.03.17 kl. 10:07

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer