TRÖTT PÅ ATT VARA FÖR UNG

29.12.2016 kl. 19:10

 

Ja, Gud ja! Åldersdiskriminering hörni! Jag är 23 år och har redan flera gånger blivit åldersdiskriminerad. Att vara en ung kvinna som är ambitiös och på vägen att bli framgångsrik är fan inte enkelt. Och jag kan nog nästan påstå att det är tusen gånger jobbigare att vara en ung, framgångsrik KVINNA än att vara en ung, framgångsrik MAN. Så är det bara.

Det som jag är mest trött på är att så många människor verkligen innerst inne tror så starkt på att bara för att man är ung så har man A) ingen livserfarenhet, B) ingen kompetens överhuvudtaget och C) att man inte vet något.

Ja okej, jag har inte samma livserfarenhet som en 50-åring men ta mig fan det betyder ändå inte att jag inte skulle ha NÅGON livserfarenhet alls. Det känns många gånger som om man är tvungen att rabbla upp sin hela livshistoria och det svåra man gått igenom för att man skall kunna få någon respekt eller få människor att inse att man nog har varit med om ett och annat TROTS att man "bara" är 23 år.

Så vill jag också påpeka att ålder och kompetens verkligen inte går hand i hand, inte en sekund! Om jag nu tänker på min egen bransch och mitt eget yrke: det finns de som har jobbat i 30 år och är medelålders men som verkligen inte är kompetenta för sitt arbete. Det finns faktiskt unga, nyexaminerade som klarar av barnträdgårdsläraryrket tusen gånger bättre än en gamyl. Så är det självkart inte svartvitt utan det går också vice versa.

Bara för att man är ung så betyder det inte att man inte kan något eller vet något. Ordspråket "don't judge a book by it's cover" stämmer så in i norden, det är sant till hundra procent. Jag tycker att det faktiskt är synd att inte samhället inser hur bra det är med unga och ambitiösa människor. Alla kan vi inte vara medelålders och redan ha en lång arbetserfarenhet, någon gång måste man ta risken och anställa t.ex. en ung chef. En ung chef kan vara bättre än tio äldre chefer. Jag har blivit en gång nekad ett chefsjobb bara för att jag är ung, de andra arbetarna skulle "ha haft svårt med en så mycket yngre chef". In my ass påriktigt, fy fan vad äckligt!

Jag är verkligen trött på att få höra hur ung jag är och hur jag ännu har hela livet framför mig. Ja tack, jag vet det riktigt bra själv utan att alla behöver påminna mig om det hela tiden. Bara för att jag är ung betyder inte att jag inte kan ta för mig, vara företagsam och göra en skillnad här i livet.

Den här låten med Sabina Ddumba är SÅ bra och prickar mitt i. Dock handlar låten enbart om kärlek men budskapet gäller allt här i livet. Att vara ung borde anses som en fördel, inte som ett hinder. Så ta för er och kämpa!

Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Så brukar det vara, att unga inte kan något och har inte tillräckligt med ärfarenhet, bara för att de är unga. Jag som en kvinna och ung, blev nej tackad till ett arbete, som jag hade haft som en del av mitt hobby i 11 år och studerat till, men var för ung?
Ung kvinna29.12.16 kl. 20:04
Ja visst är det hemskt att det ska behöva vara så!
29.12.16 20:49
Det är verkligen för bedrövligt att det ska vara så. Hoppas det vänder snart för dig. Jag upplevde att det var då, i 22-23-årsåldern som folk började ta mig på allvar
Yvonne29.12.16 kl. 20:33
Ja tyvärr så verkar det ofta som om just de som är i 20+ åldern är de mest "hotade". Framgång sker dock för mig, man måste bara kämpa lite hårdare än många andra ;)
29.12.16 20:51
Ja alltså fy för åldersdiskriminering. På jobbet märker jag av det mest. Jag som är ung får ju inte uttala mig om att vara trött eller att inte orkar, utan när jag kommer upp i 50 års åldern DÅ är det okej att uttala sig om trötthet. För då man är ung är det en självklarhet att orka!
Ibland känns det som något dåligt att vara ung då vissa kollegor vänder om det så det verkar så. När är man icke ung mera isåfall?
Tack för att du tar upp det här ämnet, det är så viktigt!
Erfaren 23 åring29.12.16 kl. 21:23
Jag tycker också att ämnet är viktigt och tror att man måste diskutera öppet och mer om det för att få människor att inse att vi unga varken är ett hot eller okompetenta, vi är faktiskt framtiden.
29.12.16 21:30
Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com
THERESA14.03.17 kl. 10:04
Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com
THERESA14.03.17 kl. 10:04
Hej, är här inte bara för att vittna, men också för att uppmuntra människor står inför civilstånd eller relation problem. Om de fantastiska verk av Dr. Ogundu, e-post: drogunduspellcaster@gmail.com jag förlorad i kärlek med min man tills en dam ryckte honom ifrån mig. då jag ropade till min vän och hon berättade om hur hon står inför ett liknande problem och gav denne store man kontakt med mig och jag lämnat alla de föremål han behövs för förtrollningen och nu är glad igen lever i kärlek med min familj. Jag anställa dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta s kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som mig idag. Än en gång är tacksam. Kontakta honom på sin e-post via: drogunduspellcaster@gmail.com om du står inför någon form av problem
1. Lär din älskare eller make tillbaka
2. Lottery spell / Lycka spell
3. Om du vill stoppa din skilsmässa
4. Förbindelse Spells
5. Skaffa ett jobb spell
6. Promotion formler
7. Att få dina pengar tillbaka.
8. graviditet formler
9. Kärlek stava
10. Om du vill att tillfredsställa din partner
11. Banishing stava
jessica tremblay28.03.17 kl. 19:33
Jag är så glad min man är tillbaka efter att han lämnade mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gifta i ca 7 år nu. Vi är lyckligt gift och har två barn, en pojke och en flicka. 3 månader sedan började jag att lägga märke till några märkliga beteende från honom och några veckor senare fick jag veta att min man är att se någon. Han började komma hem sent från jobbet, han knappt bryr sig om mig eller barnen längre, ibland går han ut och inte ens komma hem i ca 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem, men allt förgäves. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar via internet en dag kom jag över en hemsida som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapliga problem, återställa brutna relationer och så vidare. Så kände jag att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för honom mitt problem och han berättade för mig vad jag ska göra och jag gjorde det och han gjorde ett pass för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och bad om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återvände tillbaka till det normala. I och min familj bor tillsammans lyckligt igen .. Allt tack vare Dr OGUNDU. Om du har några problem kontakta honom och jag garanterar att han kommer att hjälpa dig. Han kommer inte att svika dig. E-post honom på: drogunduspellcaster@gmail.com
kristina juhas04.04.17 kl. 17:16

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer