SÅ KÄNNS ETT TERRORDÅD

01.01.2017 kl. 17:34

Världen har inte blivit bättre år 2017, allting fortsätter i samma spår vilket inte är någon nyhet i sig. Dock fick jag för första gången känna hur det skulle vara ifall ett terrordåd skulle inträffa i mitt eget hemland.

Det var nyår, lördag 31.12.2016. Jag hade nyss kommit in på apoteket här i hemmaknutarna. Jag hade tagit en kölapp och stod och väntade på min tur till disken. Min syster skickar på whatsapp i vår familjegrupp en artikel, rubriken löd "Bil kört över människor i Helsingfors". Just där i den sekunden blev jag jävligt skräckslagen, min spontana reaktion var att jag skulle ha villat skrika rakt ut "VITTU DET ÄR TERRORDÅD HÄR I HELSINGFORS!" Jag kände hur min puls blev snabbare och jag kände att tårarna inte var långt ifrån. Det blev min tur att komma till disken så jag hann inte läsa artikeln. Jag var rastlös och ville bara bli snabbt färdig inne på apoteket. Som tur tog det inte länge, jag försökte ge ett leende, tackade för mig och gick ut på gatan.

Jag tog fram artikeln och läste att i alla fall tre människor skadats allvarligt. Med tanke på dåden i Berlin och Nizza och rubriken så tänkte jag ju självklart att det var frågan om samma fenomen, där fick tidningarna mig i fällan. Jag tänkte "okej, det är inte lika stort dåd men ett dåd ändå". Jag var livrädd och sprang hem, det enda jag kunde tänka på att jag ville komma så snabbt som möjligt hem till Måns. Whatsappade honom att det pågick ett terrordåd och så började jag springa. Var enda bil på gatan kändes otäck och det kändes som om alla bilar snart skulle vända in på trottoaren och köra över oss. Hittills hade jag fått veta att det varit en personbil som kört över i alla fall tre människor i Hertonäs i Helsingfors. 

När jag kom hem började tårarna rinna och jag förklarade upprört för Måns vad som hade hänt. Jag satte mig i soffan och grät nästan i en timme. Jag kunde inte tänka på något annat än hur förbannad jag var över att jag inte längre i mitt hemland kunde gå trygg på gatorna. Vart fan i  vilken världsknut skall man nu riktigt ta och flytta? Jag läste hela tiden Iltalehti som uppdaterade om det hända. Småningom började jag lugna ner mig då tidningen fick mer fakta om det som egentligen hänt. Polisen höll på och bli mer och mer övertygad om att det handlade om ett olycksfall där föraren antagligen hade fått ett sjukanfall och tappat kontrollen över bilen. Okej, det var inget terrordåd, den här gången. Men det skulle ha kunna vara det. Jag var så jävligt rädd, alldeles alldeles alldeles jätterädd påriktigt! Och jag tänkte, så där måste det kännas för alla de människor som bor i de städer här i Europa där det varit terrordåd. Man blir så jävla rädd.

Idag på morgonen då jag vaknade läste jag tidningen till först och vad fan får man läsa? Jo det har varit ett terrordåd i Istanbul på en nattklubb. Jag vet inte ens mera vad man skall tänka om dessa terrordåd som är vår vardag. Man blir så jävla förbannad och inget finns det man egentligen kan göra, det är bara att acceptera att vår värld är och kommer vara svart som sot år 2017.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Jag vill snabbt skriva på en kraftfull kärleksspell Caster som hjälpte mig när jag hade ett missförstånd med min man som leder till skild,
Jag kontaktade den här kraftfulla stavningskanalen för kallad Dr Isikolo hjälp och jag följ det steg han frågar och inom 48 timmar min man ringde mig och var ivrig efter min förlåtelse och att han önskade ingenting mer än att få mig i armarna för alltid. Jag är fylld med så mycket glädje och lycka som jag hittade Dr Isikolo, jag hoppas att du alla här kommer att hitta det här mitt vittnesbörd och få din man tillbaka på bara 48 timmar. Han gjorde a perfekt arbete för mig. Jag är så glad och upphetsad eftersom jag skriver Detta vittnesbörd, min man är galet kär i mig igen. Om det är någon kropp där ute som är i svårigheter och behöver hjälp bör vänligen Kontakta Dr Isikolo på hans e-post-ID isikolosolutionhome@gmail.com och han är redo att hjälpa dig oavsett situation, här är hans giltiga e-post-id: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196
Ariana17.11.17 kl. 19:21

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer