Jag

ÅRETS BLOGGARE ÅR 2017?

Publicerad 15.01.2017 kl. 17:53

Den finlandssvenska ankdammen är väldigt liten vilket betyder att den finlandssvenska bloggvärlden är typ mikroskopiskt liten. Jag medger att jag inte aktivt läser varken bloggelitens eller andra bloggares bloggar, men jag har ändå någotlunda koll på vad som händer i bloggvärlden. 

På grund av den mikroskopiskt lilla världen är det kanske inte så konstigt att den numera traditionsenliga Blogg Galan också blivit ett forum där blogg grädden samlas. Många drömmer om att bli kända bloggare, men priserna tycks ju gå hem till samma adresser. I alla fall är det ju så för Carola och Amanda. Båda kvinnorna har nu vunnit pris två år i rad. Och visst, båda har ju bra bloggar och trogna läsare, men intressantare skulle det vara ifall det vore mer variation i den finlandssvenska bloggvärlden. Och nu kommer någon påpeka att dessa två vunnit sina två priser i olika kategorier, hey hello I know, men ändå. Det finns så många finlandssvenska stjärnor som också är värda ett pris. T.ex. jag själv, nå nej skämt, men nästan.

Då det handlar om elit och grädde blir jag lätt provocerad eftersom jag inte förstår varför det alltid måste uppstå en elit och en grädde. Som om bara eliten eller grädden skulle spela någon roll. 

Jag läste för ett x antal månader sedan ett inlägg om att det egentligen är så lätt att få pris i en blogg gala och att nästan vem som helst kan bli en känd bloggare i dagens värld. Inom Projekt-Jeanette tändes genast en glöd och jag märkte att jag någonstans djupt, djupt inne i mitt omedvetande la upp ett mål för mig själv: "Tänk om år 2017 är mitt bloggår". Jag tycker att alla ljuger som säger att de enbart bloggar för sin egen skull, get real! Jag bloggar för min egen skull OCH självklart hoppas jag också att mina tankar och budskap skall nå till en större publik. 

I inlägget radade man då upp typ dom viktigaste punkterna för att kunna få en stor publik och nå synlighet med sin blogg. Viktigaste av allt är typ att producera aktivt inlägg och det är där jag känner att målet för att bli nominerad i blogg galan 2017 kan bli allt för stort. Jag har allvarligt många gånger funderat på ifall inte de största bloggarna har ett heltidsarbete, påriktigt? Det kan komma flera inlägg per dag och då kan jag fundera "herregud har du inget annat att göra än att blogga?". Min blogg är viktig för mig men jag måste nog också ta hand om andra delområden i mitt liv.

Jag vet att jag har läsare och jag vet vad som lockar folk. Det är mina provocerande texter som får mest läsare, t.ex. mitt inlägg om socker och barn. Men tanken om att måsta producera provocerande texter dagligen känns lite omöjlig. Alltså antagligen skulle det kunna vara möjligt om jag prioriterade det så, så vem fan vet? Kanske är jag nominerad i någon kategori i blogg galan år 2017. 

Många skriver säkert tidsinställda texter, så jag förstår ju nog att ni håller på med annat också än era bloggar. Men själv föredrar jag färska bloggtexter. Tidsinlägg är inte rikigt min grej.

Nu är det säkert flera av er som tycker jag är elak och hemsk, men det enda är att jag efterlyser mer variation och en större finlandssvensk bloggarena. Det är allt och det är inte elakt eller hemskt. Ibland måste någon bara våga säga sanningen rakt ut.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Hej och välkommen!

Bloggen Vitatygtossor drivs av en 23-årig finlandssvensk kvinna, bosatt i Helsingfors. På bloggen kan du läsa om allt mellan människor&samhälle till sex&romantik. Ja, allt som ryms med i en helt vanlig vardag. Jeanette heter jag!

 

Instagram: jeanette.kos

E-mail: shanttu93@hotmail.com

 

 

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer